Praktijkinformatie

Ik ben Dorien Zweers, GZ Psycholoog, geboren in 1964. In januari 2013 ben ik gestart met mijn eigen praktijk voor behandeling en coaching.

Voorgeschiedenis

Na mijn studie Orthopedagogiek aan de RuG, ben ik in 1995 gestart bij Mediflex, waar ik medeverantwoordelijk was voor de opbouw van de afdeling loopbaanbegeleiding en coaching. Al snel specialiseerde ik me in het individueel begeleiden van werknemers die vastgelopen waren binnen hun werk. In 2000 behaalde ik mijn registratie voor GZ-psycholoog en ben ingeschreven in het BIG-register. Ik heb enkele jaren als GZ-psycholoog gewerkt met (dove) adolescenten bij de Koninklijke Effatha Guyotgroep te Groningen. De afgelopen jaren heb ik bij INTEND (voorheen onderdeel van GGZ-Drenthe) cliënten behandeld met (werkgerelateerde) psychische klachten. Ook was ik daar verantwoordelijk voor de behandelcoördinatie en supervisie van niet BIG-geregistreerde collega’s. Vanuit de wens om mijn eigen pad en werkwijze te kiezen, waarin ik veel waarde hecht aan een toegankelijke, directe aanpak, waarbij de vrije keuze van de cliënt en zijn autonomie en eigen kracht centraal staan, heb ik begin 2013 de keuze gemaakt voor een eigen praktijk.

De praktijk

In mijn praktijk begeleid ik cliënten bij het herstellen van de balans na (langdurige) overbelasting en mijn specialisatie ligt in het behandelen van cliënten met angstklachten. Hierbij werk ik op basis van de cognitieve gedragstherapie (CGT). Ook heb ik een opleiding voor EMDR gevolgd.
Cliënten omschrijven mij als een behandelaar die, binnen een veilige omgeving, een luisterend oor biedt. Maar die ook, door confrontatie en uitdaging, hun valkuilen blootlegt en nieuwe inzichten geeft. Ik bied praktisch gereedschap voor het vergroten van vaardigheden om problemen beter te kunnen hanteren. Bovendien vind ik het belangrijk dat mijn behandeling relativerend en humorvol is.

Als GZ-Psycholoog ben ik lid van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP), aangesloten bij het Groninger Psychologen Collectief, lid van: vereniging EMDR, vereniging voor GZ Psychologen en ingeschreven in het BIG-register, onder nummer: 79053184125.

KvK nummer: 56767757

De praktijk is op donderdag geopend aan de Hereweg 100 in Groningen

 

Wachttijden

Informatie over wachttijden:

De praktijk sluit per 1 november 2019. U kunt zich niet meer aanmelden voor behandeling

Deze informatie is op 31 augustus 2019 voor het laatst aangepast

GGZ Kwaliteitsstatuut

Praktijk DOZW is in het bezit van een goed gekeurd kwaliteitsstatuut. Deze kunt u ter inzage vragen in de praktijk of op de mail uw verzoek tot inzage aangeven.

Privacy Verklaring  

Wij werken conform de nieuwe AVG. U kunt hier onze privacyverklaring inzien.